O nás
Naše sušené ovocie
Šetrným sušením ovocia uchovávame všetky cenné látky - prírodné cukry, minerály.
Sušené ovocie neobsahuje tuk ani cholesterol, nie je zdrojom škodlivých transmastných kyselín (na rozdiel od bežných sladkostí) a nezvyšuje riziko aterosklerózy.
Obsahuje zanedbateľné množstvo sodíka, môžu ho preto konzumovať aj ľudia s vysokým krvným tlakom. Je výborným zdrojom rastlinnej vlákniny, ktorá nás chráni proti rakovine.
Vitamíny
Z vitamínov sa v sušenom ovocí zachovajú najmä vitamín A, B1, B2, B3, B6 a kyselina pantoténová, vitamín C a E.
Z minerálnych látok je to draslík, horčík, vápnik, železo, mangán, meď a fosfor.
V sušenom ovocí sa zachová podstatná časť fytochemikálií (karotenoidy, antokyány, vitamíny C, E a kyselina listová).
Tie pôsobia preventívne proti vzniku rakoviny a srdcovo-cievnych chorôb. Vysoký obsah antioxidantov nájdeme v sušených slivkách.
Naše ovocné kože
Tá pravá maškrta plná vitamínov, zachutí každému bez ohľadu na vek, stačí si len vybrať :-)
Jablká do ovocných koží nešúpeme, nevaríme, nepridávame vodu a sušíme pri nízkych teplotách, aby sa zachovali vitamíny.
Malá ochutnávka našich maškrtiek z ovocia